Vriend(in) van het Nieuw Liedfonds

Nieuw LiedFonds is door de belastingdienst erkend als culturele ANBI. Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?anbi-afbeelding-gif

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

N.B. In het ANBI-register van de belastingdienst staan we vermeld als Nieuw Lied Fonds (met een spatie tussen Lied en Fonds).

Wat doet het Nieuw LiedFonds?

Sinds de oprichting in 1993 heeft het bestuur gezocht naar vormen waarin het Nieuw LiedFonds haar doelstelling kon verwezenlijken. Nieuwe liederen creëren, hoe doe je dat? En hoe betrek je daar vrouwen bij, als de bekende mooie liederen veelal door mannen zijn geschreven?

We zochten in dichtbundels van vrouwen en vroegen dichterlijke vrouwelijke theologen om liedteksten voor ons te schrijven. Die werden op muziek gezet door Tom Löwenthal, onze muzikale adviseur, die ons met de componiste Mariëtte Harinck in contact bracht. Later kwamen daar andere componisten bij, vrouwen en mannen. Teresa Takken, Thom Jansen, Felicity Goodwin, Geke Bruining, Dirk Zwart, Emma Breedveld, Henri Heuvelmans en anderen verrijkten het repertoire.
En zo ontstonden de cd’s ‘Tussen de tijd’, ‘Hildegard von Bingen’, ‘Zomerregen’, ‘Kostbare bronnen’, ‘Passage’ en ‘Zielsverlangen’, muzikaal en qua opnametechniek van hoog niveau. Zij zijn de uitdrukking van onze doelstelling vrouwen te stimuleren om hun bijdrage aan de hedendaagse liturgie te leveren, zodat de eredienst van ons allemaal wordt.
Het 20-jarig jubileum werd in september 2013 gevierd met de liedbundel ‘Als daar muziek voor is’. Daarin zijn alle 90 liederen met toelichting opgenomen.

Op 14 oktober 2017 verschijnt de nieuwe cd.

Intussen weten we dat er velen in het land zijn die het initiatief van het Nieuw LiedFonds toejuichen en willen ondersteunen. Hier is uw kans om het Nieuw LiedFonds te laten bloeien. Geef u op als vriend van het Nieuw LiedFonds en zeg ons een jaarlijkse donatie toe. Als koor (‘groepsvriend’) met een minimale bijdrage van € 30,- per jaar of als ‘persoonlijke vriend(in)’ met een jaarlijkse minimale bijdrage van € 15,-.  In de aanloop naar de zevende cd kunnen we uw bijdrage goed gebruiken. Benut s.v.p. de extra ruimte door uw gift af te trekken van de belasting: Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Wat kunt u verwachten als u onze vriendin/vriend wordt?
  • de speciale geschenk-cd ‘Liederen van Vasalis’ met zes liederen op tekst van M. Vasalis: een collectors’ item, want niet te koop
  • de zekerheid dat het Nieuw LiedFonds haar activiteiten kan voortzetten en de liturgievernieuwing waarin de stem van vrouwen duidelijk hoorbaar is, blijft stimuleren
  • vroegtijdige informatie over onze plannen en uitgaven
  • een korting bij deelname aan onze lieddagen

Help ons mee om de liturgie te blijven verrijken met poëzie van vrouwen en prachtige liederen.

Word vandaag nog vriend

Zodra wij uw vriendenaanmelding hebben ontvangen sturen wij u een nota en de geschenk-cd.

2 gedachten over “Vriend(in) van het Nieuw Liedfonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *