Nieuw LiedFonds in het land, ook bij jou!

Workshop met liederen uit

25 jaar Nieuw LiedFonds*

o.l.v. Wierenga en Felicity Goodwin


NLF komt naar je toe

Samen zingen? Dat kan! 

*Liederen uit het Oosterhuis-repertoire of de bundel van Zangen van Zoeken en Zien, zijn ook mogelijk.

Het Nieuw LiedFonds wil je graag adviseren en ondersteunen bij het organiseren van een lieddag, middag of avond in jouw gemeente of met jouw koor. Vooraf stemmen we met je af, bijvoorbeeld aan de hand van ons draaiboek. Wilna Wierenga en Felicity Goodwin kun je ook inhuren om een feestelijk en muzikale bijeenkomst te leiden of een bijdrage te leveren aan een kerk- of zangdienst. De laatste maanden zongen we bijvoorbeeld in Bennebroek, Hardinxveld Giessendam, Hoorn-Terschelling, Breda, Roosendaal, Amsterdam en Den Haag, Utrecht, Harderwijk en Heiloo.

Wil je eerst van gedachten wisselen? Mail gerust.

Informatie : wilna.wierenga@xs4all.nl

web Koorrep. KGK 10-04-2015-7381web Koorrep. KGK 10-04-2015-7479
Wilna Wierenga
Ruim 25 jaar actief in de Nederlandse liturgievernieuwing. Als zanger in diverse koren zoals de Amsterdamse Studenten Ekklesia, Het Koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek, Schola Liturgica en het Vocaal Theologenensemble. Daarnaast heeft zij vele producties in de vorm van cd’s en concerten op dit terrein op haar naam staan. Sinds 1999 is zij bestuurslid en productieleider van het NLF. Van 2006 tot 2011 had zij de muzikale leiding van het koor van de WestFriese Ekklesia. Daarnaast was zij redactielid van het tijdschrift ‘Eredienstvaardig’ en Het Nieuwe Liedboek voor huis en kerk en het Oecumenisch Liedboek.  In 2013 schreef zij samen met Bettine Siertsema het liedboek ‘Als daar muziek voor is – 90 liederen van het Nieuw LiedFonds’. Zij was een van de elf leden van de projectgroep die de oecumenische liedbundel Zangen van zoeken en zien samenstelde. Wilna Wierenga is werkzaam als pastoraal werker en pionier in de PKN en Geestelijk Verzorger in een woonzorgcentrum

Felicity Goodwin
Studeerde aan het Queensland Conservatorium of Music, Australië bij Christopher Wrench (orgel) en Steven Savage (piano). In 1995 kreeg ze haar Bachelor of Music met First Class Honours. Na het behalen van haar diploma heeft ze als koordirigente, organist, pianist en clavecinist bij orkesten, koren en kamermuziek ensembles in Australië gespeeld. In 2000 kwam ze naar Amsterdam om clavecimbel bij Bob van Asperen te studeren. Sindsdien heeft ze gewerkt als organiste en koordirigente bij verschillende koren in Amsterdam en is ze de vaste organiste in de Laurentiuskerk, Weesp. Zij speelt op dit moment bij verschillende kamermuziekensembles in Amsterdam en treedt regelmatig op in Nederland, Duitsland en Australië. Sinds 2007 werkt ze samen met het Nieuw LiedFonds als begeleider en componist.

Informatie : wilna.wierenga@xs4all.nl

3 gedachten over “Nieuw LiedFonds in het land, ook bij jou!

  1. Beste Filip,
   Ik stuur je een vrolijk bericht.
   We hebben een nieuwe dirigent en deze maand komen de composities binnen voor de nieuwe cd.
   Alles loopt volgens planning en dat betekent dat de nieuwe cd in het najaar van 2017 kan verschijnen.
   Hartelijke groet, Ankie Knijnenburg

  2. Beste Filip,
   We hebben zojuist de try out achter de rug en bereiden ons nu voor op de opnames (eind mei). In de zomer produceren we de cd, gaan we nog fondsen werven en als alles goed gaat, presenteren we de nieuwe cd op 14 oktober in Amsterdam, tijdens een feestelijke lieddag. Van harte welkom!
   Hartelijke groet, Ankie Knijnenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *